Fitness recept: Špenátový quiche – slaný francouzský koláč

Fitness recept: Špenátový quiche – slaný francouzský koláč

Připravte si spolu s námi Quiche – francouzský slaný koláč, jehož základem je křehké těsto, vajíčkovo-sýrová náplň a hodně-hodně zeleniny! Jeho kouzlo spočívá zejména v rozmanitosti, klidně v něm můžete zužitkovat veškerou zbývající zeleninu, se kterou si nevíte rady, a zapomenout nesmíte ani na čerstvé bylinky. Náš špenátový quiche je sázka na jistotu – potěšíte jím rodinu, ale je také ideálním jídlem na večírek či piknik. Navíc chutná skvěle teplý i studený. Pojďme tedy na to! 

Na těsto potřebujeme:

Na náplň potřebujeme:

  • 150 ml mléka
  • 100 g baby špenátu
  • 80 g fety
  • 60 g cherry rajčat
  • 3 vajíčka
  • 3 stroužky česneku
  • ½ ČL provensálského koření
  • sůl a pepř

Mohly by vás zajímat tyto produkty:

Postup:

Všechny zmiňované ingredience na těsto spolu smícháme a rukama vypracujeme pevné těsto. Pokud je těsto příliš tuhé, přilijeme trošku mléka. Těsto vtlačíme do vymazané koláčové formy s vyšším okrajem (my jsme použili formu s průměrem 24 cm), a dáme ho předpéct při teplotě 180°C asi 10 minut. 

Příprava těsta na fitness špenátový quiche

Mezitím si připravíme náplň. Špenát promyjeme a spaříme s troškou vody. Následně ho v misce smícháme s fetou rozdrolenou na kousky, mlékem a prolisovaným česnekem. Přidáme i pepř a sůl podle chuti. Na závěr ještě vmícháme vajíčka.

Příprava slaného francouzského koláče

Následně náplň vylijeme na předpečené těsto, navrch naskládáme cherry rajčata a quiche pečeme při teplotě 180°C přibližně 40 minut. Dobrou chuť!

Fitness recept: Špenátový quiche - slaný francouzský koláč
nutriční hodnoty
na 1 porci (celkově 10 porcí)
Kalorie198
Bílkoviny8 g
Sachardiy22 g
Tuky9 g

Pevně věříme, že vás recept oslovil a i vy si připravíte tento chutný špenátový quiche. Nezapomeňte, fantazii se meze nekladou, tak se nebojte experimentovat a přidejte do něj vaši oblíbenou zeleninu či houby. Pokud se vám recept líbil, podělte se o něj s přáteli a podpořte ho sdílením.

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *