Fitness recept: Tradiční mexické chilli con carne s rýží

Fitness recept: Tradiční mexické chilli con carne s rýží

Náš zápal pro exotická jídla je vám už dávno znám. My zase víme, že i vy tyto recepty zkoušíte rádi. Je úplně jedno, jestli je to kvůli tomu, že je pro vás připravujeme ve zdravější verzi, že rádi zkoušíte nové věci nebo jednoduše umíte ocenit dobré jídlo. Podstatné je, že z receptů máte radost a my vám můžeme neustále vymýšlet nové bomby. Tentokrát vám přinášíme tradiční jemně pikantní mexické chilli con carne, které má dokonale vyvážené nutriční hodnoty.

Na přípravu chilli potřebujeme:

Na servírování potřebujeme:

Ingredience na chilli con carne

Mohly by vás zajímat tyto produkty:

Postup:

Na oleji do sklovita opečeme nadrobno nakrájenou cibuli. Dále k ní přidáme prolisovaný česnek, sladkou papriku, mletý kmín, chilli, mleté maso a za občasného míchání opečeme, dokud maso nezhnědne. Přidáme rajčatový protlak, promícháme ho s masovou směsí a následně přidáme nakrájená rajčata a hovězí vývar. Všechno pořádně promícháme, zakryjeme pokličkou a chilli necháme dusit přibližně 20 minut na mírném plamenu. Během dušení ho občas promícháme. Dále přidáme fazole, kukuřici a chilli podusíme ještě 5 – 10 minut. Na závěr ho dochutíme solí, kořením a kouskem kvalitní hořké čokolády. Chilli podáváme s rýží a čerstvým koriandrem. Před podáváním ho můžeme pokapat i trochou limetkové šťávy. Dobrou chuť!

Fitness recept: Tradiční mexické chilli con carne s rýží
Nutriční hodnoty1 porce bez přílohy (celkově 3 porce)
Kalorie271
Bílkoviny30 g
Sacharidy15 g
Tuky10 g

Věříme, že s novým exotickým receptem na Chilli con carne nebudete dlouho otálet, a co nejdříve s ním potěšíte i vaše nejbližší. Pokud se vám recept líbil, nezapomeňte ho sdílet.

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *