Fitness recept: Veganská tortilla s vysokým obsahem bílkovin

Fitness recept: Veganská tortilla s vysokým obsahem bílkovin

Chcete si dopřát rychlý a výživný oběd či večeři? Pak musíte vyzkoušet tento recept na tortillu s ohromnou dávkou bílkovin, která obsahuje zdravou konopnou mouku, chia semínka a psyllium. Kombinací těchto surovin nevznikl pouze extrémně zdravý, ale i chutný pokrm, na kterém si zaručeně pochutnáte. Vzhůru do přípravy!

Na přípravu potřebujeme:

Na oblohu potřebujeme:

  • 50 g kukuřice
  • 40 g mexického karamelového krému s tofu nebo hummusem
  • nakrájenou jarní cibulku
  • petrželové lístky
  • bezkalorickou omáčku Bolognese

Mohly by vás zajímat tyto produkty:

Postup:

V první řadě si spolu smícháme sypké suroviny protein, mouku, chia semínkapsyllium, sodu bikarbonu, oregáno, sůl, a potom přidáme vodu a jablečný ocet. Tuto směs dobře promícháme a necháme 2-3 minutky odstát. 

Rozpálíme nepřilnavou pánev a postříkáme ji kokosovým olejem. Z odstáté směsi vytvarujeme navlhčenýma rukama tortillu, a opečeme ji z obou stran asi 5-6 minut dozlatova. 

Upečenou tortillu potřeme karamelovým krémem, posypeme kukuřicí, zelenou cibulkou, petrželovými lístky a na závěr přelijeme Bolognese omáčkou. Můžeme si vychutnávat! 

Fitness recept: Veganská tortilla s vysokým obsahem bílkovin
nutriční hodnoty
na 1 porci (celkově 1 porce)
Kalorie355
Bílkoviny29 g
Sacharidy14 g
Tuky12 g

Doufáme, že tuto zdravou bílkovinnou bombu doma brzy vyzkoušíte a zamilujete si ji stejně jako my. Pokud se vám recept na mexickou tortillu zalíbil, podělte se o něj se svými kamarády a podpořte ho sdílením.

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *