Fitness recept: Voňavé indické kari s trhaným kuřecím masem

Fitness recept: Voňavé indické kari s trhaným kuřecím masem

Indické kari si našlo své místo v kuchyních po celém světě a ta naše rozhodně není výjimkou. Připravili jsme ho pro vás ve fit verzi, ve které nechybí typické suroviny a koření! Vyzkoušejte nutričně vyvážený recept s vysokým obsahem bílkovin na kari s trhaným kuřecím masem, čerstvou zeleninou a jasmínovou rýží. Dokonalé barvy, chuť a vůně, ze které se vám budou sbíhat sliny. Pojďte s námi vařit!

Na přípravu potřebujeme:

Ingredience na indické kari s trhaným kuřecím masem

Mohly by vás zajímat tyto produkty:

Postup:

Kuřecí prsa vaříme v 500 ml osolené vody přibližně 15 minut. Následně je vytáhneme a vidličkou nebo mixérem potrháme na menší kousky. Kuřecí vývar z prsou přecedíme a odložíme na později. V hluboké pánvi na olivovém oleji opečeme nadrobno nakrájenou cibuli do sklovita, přidáme k ní na plátky nakrájený česnek, nadrobno nakrájený zázvor, nasekané stonky koriandru, kari, kurkumu, kmín, skořici a chilli. Všechno důkladně promícháme a minutu osmažíme. Dále přidáme na kostky nakrájené batáty, na plátky nakrájenou mrkev a všechno zalejeme předem připraveným vývarem. Pánev zakryjeme pokličkou a batáty s mrkví dusíme do měkka. Dále přidáme trhané kuřecí, kokosové mléko a kari dochutíme dle potřeby solí a mletým černým pepřem. Kari necháme provařit, na závěr do něj vmícháme nasekané lístky koriandru a odstavíme ho z plamene. Podáváme ještě teplé s rýží. Přejeme dobrou chuť!

Fitness recept: Voňavé indické kari s trhaným kuřecím masem
Nutriční hodnoty1 porce bez přílohy (celkově 5 porcí)
Kalorie280
Bílkoviny24 g
Sacharidy17 g
Tuky13 g

Připravte si chuť a vůni Indie u vás doma prostřednictvím receptu na kari s trhaným kuřecím masem, zeleninou a rýží, který je nutričně vyvážený a plný bílkovin. Věříme, že vaši známí by recept také ocenili, proto se o něj nezapomeňte podělit.

Neváhejte a podělte se s námi o vaše výtvory na sociálních sítích označením #gymbeamcz.

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *