Fitness recept: Losos s pistáciovou krustou a salátem

Fitness recept: Losos s pistáciovou krustou a salátem

Přemýšlíte, jaký rychlý oběd nebo večeři si uvařit? Pak je tento recept pro vás jako stvořený. Na přípravě je nejdelší počkat, než se losos upeče, jinak je to všechno rychlovka. To však na chuti rozhodně neubírá. Kombinace jemného masa a ořechové krusty je prostě slast. Pokud chcete mít komplexní oběd se všemi makroživinami, můžete ho kromě salátu podávat třeba s brambory. Když zůstanete jen u zeleniny, vytvoříte jídlo, které je vhodné i při low-carb stravování. 

Na přípravu lososa budeme potřebovat: 

Na salát budeme potřebovat:

  • 150 g cherry rajčat 
  • 120 g libovolného salátu 
  • 50 g černých oliv 
  • 1 PL olivového oleje 
  • ½ avokáda 
  • citrónovou šťávu podle chuti 
  • sůl podle chuti

Na podávání budeme potřebovat:

  • 1 citrón 
Losos s pistáciovou krustou a salátem - ingredience

Mohly by vás zajímat tyto produkty:

Postup:

Začneme přípravou směsi na lososa. Smícháme si v misce med s hořčicí, solí, citrónovou šťávou a olivovým olejem. Vezmeme si filet z lososa a rozkrojíme ho na 3 díly. Připravenou směsí si potřeme masovou část lososa (kůži nepotíráme). Pistácie si nasekáme nadrobno a posypeme s nimi namarinovaného lososa. Přendáme lososa do pekáče kůží dolů a dáme do trouby vyhřáté na 180 °C. Pečeme 15–25 minut, záleží, jak vysoké máme filety. 

Losos v krustě

Během toho, co se nám losos peče, se pustíme do přípravy salátu. Omyté a nakrájené listy si smícháme s olivovým olejem, solí a citrónovou šťávou. Přidáme cherry rajčata nakrájená na menší kousky, přepůlené olivy a vše důkladně promícháme. Nakonec doplníme avokádo nakrájené na plátky. Pak můžeme servírovat. Salát si rozdělíme na 3 talíře a na každý položíme plátek lososa. Ten už jen ozdobíme citrónem a můžeme podávat. 

Losos s pistáciovou krustou a salátem
Nutriční hodnoty
1 porce (celkem 3 porce)
Energetická hodnota664 kcal
Bílkoviny38 g
Sacharidy13 g
Tuky50 g
Vláknina5 g

Videorecept na lososa s pistáciovou krustou a salátem:

Pokud byste rádi jedli častěji rybu, protože je bohatá na zdravé tuky, je tento recept na lososa skvělou volbou. Chuťové spojení ořechů, marinády a lahodné ryby si zamilujete.

Neváhejte a sdílejte s námi vaše výtvory na sociálních sítích označením #gymbeamcz.

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *