Přihlášení
Web - Špagety Bolognese na vegánsky spôsob

Fitness recept: Špagety Bolognese na veganský způsob

Italská kuchyněpatří mezinejoblíbenější na světěa není divu. Vůně rajčat, těstovin a čerstvé bazalky je pro mnohé z nás neodolatelnou kombinací,při které se nám okamžitě začínají sbíhat sliny. A na počest této kuchyně a propotěšení vás všechsi dnes připravíme neskutečnýrecept na veganské špagety Bolognese! Vzhůru do přípravy!

Na přípravu potřebujeme:

  • 500 g špaget
  • 400 g nakrájených rajčat z konzervy
  • 400-500 ml pasírovaných rajčat
  • 200 g červené čočky

  • 2 mrkve (150 g)
  • 2 petržele (70 g)
  • 1 cibuli
  • 2 stroužky česneku
  • hrst čerstvé bazalky
  • půl hrsti čerstvé petrželové natě
  • 1 PL olivového oleje

  • 2 ČL sušené bazalky
  • vývar/vodu podle potřeby
  • mletý pepř, vegetu a sůl podle chuti
Ingredience na špagety Bolognese

Postup:

Připravíme si hlubokou pánev,na které solivovýmolejem osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli dozlatova.Následně přidámeprolisovaný česnek, najemno nastrouhanou mrkev a petržel,a všespolu ještě krátce osmahneme.Mezitím si čočku promyjemepod tekoucí vodou apřidámejido pánvespolu s nakrájenými a pasírovanými rajčaty. Pánevpřikryjemepokličkou aomáčku vaříme až do změknutí čočky.Podle potřebypřiléváme vodu/vývar, abychom získalihustší, ale pořád tekutou omáčku.

Omáčka na špagety Bolognese

Na závěr omáčkudochutíme sušenou bazalkou, solí, mletým pepřem, vegetou,čerstvými bylinkamiaodstavímeji z plamene. Omáčkuuž pouzesmícháme suvařenými špagetamiamůžeme podávat.Při podávánídoporučujemešpagetyposypat strouhaným sýrem nebo lahůdkovým droždím(pro vegany).Buon appetito!

Fitness recept: Špagety Bolognese na veganský způsob
Nutriční hodnoty na 1 porci (celkově 5 porcí)

Kalorie

Bílkoviny

Sacharidy

Tuky

551

24 g

104 g

2 g

Věříme, že si na tomto italském receptu našpagety Bolognese ve veganské verzibrzy sami pochutnáte, a budete se olizovat až za ušima! Pokud se vám recept líbil, podpořte ho sdílením.