Fitness recept: Špagety Bolognese na veganský způsob

Fitness recept: Špagety Bolognese na veganský způsob

Italská kuchyně patří mezi nejoblíbenější na světě a není divu. Vůně rajčat, těstovin a čerstvé bazalky je pro mnohé z nás neodolatelnou kombinací, při které se nám okamžitě začínají sbíhat sliny. A na počest této kuchyně a pro potěšení vás všech si dnes připravíme neskutečný recept na veganské špagety Bolognese! Vzhůru do přípravy!

Na přípravu potřebujeme:

  • 500 g špaget
  • 400 g nakrájených rajčat z konzervy
  • 400-500 ml pasírovaných rajčat
  • 200 g červené čočky
  • 2 mrkve (150 g)
  • 2 petržele (70 g)
  • 1 cibuli
  • 2 stroužky česneku
  • hrst čerstvé bazalky
  • půl hrsti čerstvé petrželové natě
  • 1 PL olivového oleje
  • 2 ČL sušené bazalky
  • vývar/vodu podle potřeby
  • mletý pepř, vegetu a sůl podle chuti
Ingredience na špagety Bolognese

Mohly by vás zajímat tyto produkty:

Postup:

Připravíme si hlubokou pánev, na které s olivovým olejem osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli dozlatova. Následně přidáme prolisovaný česnek, najemno nastrouhanou mrkev a petržel, a vše spolu ještě krátce osmahneme. Mezitím si čočku promyjeme pod tekoucí vodou a přidáme ji do pánve spolu s nakrájenými a pasírovanými rajčaty. Pánev přikryjeme pokličkou a omáčku vaříme až do změknutí čočky. Podle potřeby přiléváme vodu/vývar, abychom získali hustší, ale pořád tekutou omáčku.

Omáčka na špagety Bolognese

Na závěr omáčku dochutíme sušenou bazalkou, solí, mletým pepřem, vegetou, čerstvými bylinkami odstavíme ji z plamene. Omáčku už pouze smícháme s uvařenými špagetami a můžeme podávat. Při podávání doporučujeme špagety posypat strouhaným sýrem nebo lahůdkovým droždím (pro vegany). Buon appetito!

Fitness recept: Špagety Bolognese na veganský způsob
NUTRIČNÍ HODNOTYNA 1 PORCI (CELKOVĚ 5 PORCÍ)
Kalorie551
Bílkoviny24 g
Sacharidy104 g
Tuky2 g

Věříme, že si na tomto italském receptu na špagety Bolognese ve veganské verzi brzy sami pochutnáte, a budete se olizovat až za ušima! Pokud se vám recept líbil, podpořte ho sdílením.

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *