Fitness recept: Makový koláč bez mouky s jemnou tvarohovou náplní

Fitness recept: Makový koláč bez mouky s jemnou tvarohovou náplní

Žádná mouka, minimum tuku a poctivá dávka bílkovin! To není žádné sci-fi, ale náš skvělý recept na sladký makový koláč s tvarohovou náplní a malinami, kterému se prostě nedá odolat. Spojení vláčného těsta, svěží chuti malin jemného krému si získalo naše srdce a hlavně chuťové pohárky. Pojďte si ho s námi upéct a zpříjemněte si den barevným a tak lahodným dezertem!

Na přípravu potřebujeme:

Mohly by vás zajímat tyto produkty:

Postup:

Mák smícháme s 30 g cukru, proteinem, 80 g tvarohu, žloutky a mlékem. Z bílků vyšleháme tuhý sníh, který vařečkou jemně vmícháme do makového těsta tak, aby zůstalo nadýchané. Následně si připravíme tvarohový krém smícháním zbylého tvarohu, pudinkového prášku a zbylého cukru. Malou formu na pečení (my jsme použili o velikosti 20×20 cm) vyložíme pečícím papírem a vylijeme do ní polovinu makového těsta. Na těsto lžící rozložíme hromádky tvarohového krému a zalijeme ho zbylým těstem. Na vrch poklademe maliny, které do těsta jemně vtlačíme a koláč pečeme při teplotě 180°C dozlatova, přibližně 20-25 minut. Koláč necháme před krájením úplně vychladnout a podáváme ho ozdobený lyofilizovanými malinami.

Fitness recept: Makový koláč bez mouky s jemnou tvarohovou náplní
Nutriční hodnoty
1 kousek (celkově 9 kousků)
Kalorie130
Bílkoviny9 g
Sacharidy9 g
Tuky6 g

Videorecept na makový koláč bez mouky s jemnou tvarohovou náplní:

Věříme, že vás recept na makový koláč bez mouky s jemnou tvarohovou náplní potěšil a vy jím brzy uspokojíte svou touhu na sladké! Potěšte své známé a tento recept s nimi sdílejte.

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *