6 zaručených cviků na vysněný sixpack

6 zaručených cviků na vysněný sixpack

Samozřejmě všichni alespoň jednou zhřešíme, ale všichni toužíme po pěkných vysportovaných tělech jako z katalogu, a to bez sebezapření bohužel nefunguje. V tomto článku vám proto odhalíme 6 nejlepších cviků pro dosažení pevného a vysportovaného bříška.

Určitě si už teď říkáte, že znáte pár cviků na břicho, které pravidelně procvičujete, nicméně, vaše tělo si na tyto cviky rychle zvykne a přestane na ně reagovat. Právě proto se doporučuje zaběhnuté cviky obměňovat.

6 zaručených cviků na vysněný sixpack - Kettlebel pullover

1. Kettlebell pullover – Pullover za pomoci kettlebellu na rovné podložce nebo lavičce

Lehněte si na záda a zvedněte nohy. Kolena pokrčte do 90° úhlu, aby se vaše chodidla dotýkala. Uchopte oběma rukama kettlebell za rukojeť a zvedněte ho přímo nad hlavu. Kettlebell pak v pravidelných intervalech zvedejte nad a za hlavu, přičemž za hlavou ho podržte 30 sekund. Následně vraťte kettlebell zpět nad hlavu. Proveďte 5 opakování.

Proč to funguje:

Pokud vytahujete věci nad hlavu a ležíte při tom na zádech, je to jako kdybyste se vrátili do dětských časů. Vždyť tehdy jste dělali totéž. Jde o přirozený pohyb, který dokonale vyrovná vaše končetiny a nastartuje vaše tělo – aktivujete a posílíte svaly na břiše.

6 zaručených cviků na vysněný sixpack - Plank Cable row

2. Plank Cable row – Plank s přitahováním spodní kladky jednoručně

Lehněte si do plankové pozice, jako kdybyste šli dělat kliky, opřete se jen špičkami chodidel a o jeden loket. Druhou rukou uchopte rukojeť spodní kladky a přitáhněte ji k tělu. Tento cvik opakujte 10krát ve třech sériích.

Proč to funguje:

Taháním váhy směrem k sobě zapojujete svaly na zádech, svaly břicha a šikmé svaly. Posilujete nejen břicho, ale udržujete ve stabilitě i trup, což vám dopomůže k lépe vypadajícím zádům.

Mohly by vás zajímat tyto produkty:

6 zaručených cviků na vysněný sixpack - Kettlebell rock carry

3. Kettlebell rock carry – Přemístění kettlebellu do pozice na hrudník a následná chůze

Uchopte dva kettlebelly s dlaněmi směřujícími dovnitř a lokty, ale i nohy mějte natažené. Zvedejte kettlebelly ze země tak, že ruce mějte při těle a držte je pod bradou. Procházejte se s nimi 15 až 20 metrů. Mezi sety mějte 30 až 45 sekundový odpočinek a opakujte 4 až 5krát.

Proč to funguje:

Pokud využíváte váhu v této poloze, střední část břicha zůstane stabilní a pevná. Taková pevná stabilita je jednou z nejefektivnějších metod pro vypracování silného břicha a zdravých zad.    

6 zaručených cviků na vysněný sixpack -  Half - kneeling vertical pallof press

4. Half – kneeling vertical pallof press – Kolmé tlaky na ramena za pomoci kladky ve výpadu

K tomuto cviku budete potřebovat lano se závažím, ale na tento cvik můžete využít i kladku. Obraťte se ke kladce zády a uchopte ji za madla po obou stranách hlavy. Udělejte výpadovou pozici s jedním kolenem ohnutým do 90° úhlu. Táhněte lano nad hlavou, při tahu dole by měly být paže rozšířeny od těla. Opakujte 3 až 8krát.

Proč to funguje:

Tento cvik nutí vaše svaly břicha bojovat proti zpětnému tahu závaží na kladce. Kromě svalů břicha si procvičíte i ramena. 

6 zaručených cviků na vysněný sixpack - Band - resisted jackknife

5. Band – resisted jackknife – Krčení nohou v klikové pozici se zavěšenýma nohama

Pojistěte své kotníky v elastické ,,terra band smyčce“ nebo posilovací gumě. Otočte se na břicho a aniž byste zakulatili záda, přitahujte kolena k trupu. Tento cvik doporučujeme opakovat 8krát po 3 série.

Proč to funguje:

Toto cvičení zatěžuje boky a stehna proti odporu a zároveň zachovává střed těla stabilní. Buduje fyzickou sílu, kterou potřebujete využít pro zlepšení stability těla při jiných cvicích, jako jsou mrtvé tahy a dřepy.   

6 zaručených cviků na vysněný sixpack - Diagonal Wheel rollouts

6. Diagonal Wheel rollouts – Horizontální procvičování břicha za pomoci posilovacího kolečka

Klekněte si na kolena a uchopte rukojeti po obou stranách AB kola. Bez pohybu kolen zapřete břišní svaly a otáčejte kolo dopředu, doprava a doleva – tak daleko, jak jen můžete, samozřejmě aniž by se vaše boky prohýbaly a klesaly. Dopřejte si menší pauzu a vraťte se do výchozí polohy. Udělejte 3 série po 10 opakování.

Proč to funguje:

Rollout začíná prohnutím břišního svalstva a šikmé rollouty končí v jejich silovém tahu. Tento cvik pořádně potrápí aprotáhne vaše svalstvo. Vaše tělo opraví škody na svalech, takže budete opět o něco silnější.

Možná se vám na první pohled budou tyto cviky zdát namáhavé, nemusíte je však provádět stále a všechny. Nezapomeňte, nejdůležitější je cviky obměňovat. Takto si vaše tělo na ně nezvykne a výsledky v podobě six-packuuvidíte už zanedlouho.

Budeme rádi, pokud se s námi v komentářích podělíte o cviky, které cvičíte na svaly břicha vy, a samozřejmě, pokud článek podpoříte sdílením.

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *