TOP fitness aplikace na cvičení, sledování kalorií, měření pokroku a výkonnosti

TOP fitness aplikace na cvičení, sledování kalorií, měření pokroku a výkonnosti

Fitness aplikace jsou skvělým nástrojem k tomu, aby vám pomohly měřit vaše cíle, udržet motivaci a mít přehled o dosaženém progresu. Mezi jejich hlavní funkce většinou patří přístup ke knihovně tréninkových videí, záznam tréninku a sledování postupného progresu. Tyto technologie se rok od roku zdokonalují a nabízejí stále širší možnosti. Postupně však narůstá i celková nabídka. Kvůli tomu může být obtížné se ve fitness aplikacích zorientovat a najít takovou, která bude vyhovovat vašim konkrétním potřebám.

Někomu totiž stačí apka, která počítá kroky a zaznamenává přibližné spálené kalorie. Sportovněji založení lidé už potřebují aplikaci, která dokáže rozeznat probíhající aktivitu a měřit několik důležitých metrik, včetně pulsu během tréninku. Jiní by v aplikaci měli rádi uložené GPS souřadnice a vizuály běžeckých tras, informace o převýšení nebo překonané vzdálenosti. Toto vše by samozřejmě mělo být plně synchronizováno se smart hodinkami pro co nejpřesnější údaje a nejpohodlnější použití. Na to, jak si vybrat fitness aplikaci právě pro vás, se podíváme v dnešním článku.

V článku se dočtete o aplikacích:

Jsou vůbec fitness aplikace užitečné?

Lidé, kteří nikdy předtím nevyzkoušeli žádné fitness apky, k nim mohou být skeptičtí. Možná se jim v hlavě vynořuje hlavně otázka, zda tyto nástroje vůbec fungují a jsou užitečné. Odpověď ve zkratce by byla ano. Mají totiž mnoho zajímavých funkcí, které skvěle zapadnou do mozaiky vaší fitness rutiny. Některé z nich nabízejí například osobního trenéra do kapsy, se kterým můžete být v pravidelném kontaktu. Jiné zase zaujmou díky vlastní sérii tréninkových videí, se kterými se můžete učit správnou techniku cvičení.

Nejlepší fitness aplikace dodají vašemu aktivnímu životnímu stylu strukturu a nástroje na měření progresu. Ve prospěch apek navíc hovoří například studie časopisu British Journal of Sports Medicine. Ta totiž zjistila, že fitness aplikace na sledování progresu, které dokážou trackovat pohyb, zvýšily úroveň fyzické aktivity účastníků v průměru o 2 000 kroků za den. Motivačně by v tomto směru mohl fungovat už základní krokoměr ve vašem chytrém telefonu. Díky němu se můžete srovnávat s vašimi kamarády v tom, komu se podařilo udělat vyšší počet kroků za den, týden či měsíc a vzájemná rivalita vás může hnát dopředu. [1 – 2]

Fitness aplikace na domácí cvičení

Jaké typy aplikací známe?

Vyznat se v apkách dnes může být poměrně náročné, jelikož jejich nabídka je opravdu široká. Pomoci může i základní dělení. V závislosti na účelu se totiž sportovní aplikace dělí do tří typů, i když konkrétní zařazení do kategorie bývá problém zejména kvůli širokým funkcím. Ze základu můžeme zmínit například [3]:

  • fitness aplikace, které většinou obsahují tréninková videa, plány a instrukce k různým cvikům, včetně deníků, výzev nebo užitečných článků
  • nutriční aplikace pomáhají rozvíjet stravovací návyky v souladu s konkrétním cílem. Můžete díky nim snáze sledovat příjem kalorií, kontrolovat hmotnost nebo pitný režim.
  • trackovací aplikace jsou praktické nástroje složené z několika funkcí. Dokáží počítat kroky, monitorovat sportovní aktivity a nabízejí také užitečné analýzy. Většinou jsou synchronizovány se smart hodinkami nebo fitness náramkem. Díky tomu umí například počítat odplavaná kola v bazénu nebo spálené kalorie.
  • kombinované aplikace, které pod jednou střechou nabízejí různé funkce, včetně trenéra, kalorických tabulek, článků, tipů na cvičení a podobně.

Mohly by vás zajímat tyto produkty:

Benefity používání fitness aplikací

Když jsme si aplikace kategorizovali, teď je dobré vědět, co byste od nich měli očekávat, resp. jaké benefity nabízejí. Zároveň je potřeba dodat, že jejich funkce se mohou lišit, ale základ většinou zůstává stejný.

Co s sebou přinášejí sportovní apky?

Od sportovních aplikací můžete očekávat například [4 – 6]:

  1. Nastavení cílů a sledování progresu: většina aplikací vám umožní definovat konkrétní cíle, jako například určitý počet kroků za den, cílová vzdálenost, kterou chcete uběhnout nebo množství kalorií, které chcete spálit. To vám budou ve spojení se smart příslušenstvím počítat a vy tak snáze získáte přehled o tom, zda se ke svému cíli blížíte nebo ne. Tato funkce může pomoci zachovat motivaci, posouvat hranice a těšit se z dosažených úspěchů.
  2. Tracking fyzické aktivity: některé aplikace ve spojení s hodinkami nebo fitness náramkem dokážou rozlišovat různé sportovní aktivity. Když zaznamenají například plavání, automaticky vám začnou počítat kola nebo při běhu začnou měřit uběhnutou vzdálenost. To je opět ve spojení s vašimi cíli skvělý nástroj k tomu, abyste měřili svůj progres.
  3. Tracking srdeční frekvence: je opět ve spojení s chytrými hodinkami nebo náramkem další užitečnou funkcí. Umožní vám sledovat váš tep během sportu. Aplikace tyto údaje obvykle ukládá a analyzuje, případně dává určitá doporučení. Díky tomu opět můžete sledovat úroveň své kondice i pokrok v průběhu času.
  4. Koučink: konkrétní fitness aplikace v sobě ukrývají i trenéry do kapsy. Nabízejí vlastní tréninková videa, různé tipy či možnost naučit se správnou techniku cviků. Jejich výhodou je, že ke cvičení většinou nepotřebujete žádné drahé příslušenství. Stačí vám chuť trénovat a základ v podobě podložky či sportovního oblečení. Tento způsob je ideálním startem i pro začátečníky, kteří mohou mít ostych z fitka a chtějí cvičit raději v pohodlí domova.
  5. Analýza zdravotních dat: pokročilé aplikace ve spojení s dražšími hodinkami či smart prstenem dokáží měřit různé zdravotní funkce. Samozřejmostí je již zmiňovaný tracking srdeční frekvence, ke kterému se přidává například EKG, okysličení krve či monitor spánku. Tyto funkce ocení nejen sportovci, ale také každý, kdo se zajímá o své zdraví.

Výběr nejlepších aplikací na podporu motivace a měření progresu

Jednotlivé apky si pro lepší orientaci rozdělíme do přehlednějších kategorií.

Fitness a trackovací aplikace

1. Freeletics

  • cviky s vlastní váhou, audio koučink, nutriční lekce, personalizovaný trénink

Freeletics potěší každého, kdo hledá komplexní řešení na cvičení s vlastní váhou nebo s vybraným příslušenstvím, které má k dispozici. Příkladem může být kettlebell, jednoručky či posilovací lavice. Freeletics má kromě toho v nabídce i běh a obsahuje vlastní tréninkový systém založený na HIT (High Intensity Training) a HIIT (High Intensity Interval Training) metodách, které sdružuje do 30 minutových tréninků, kde nabízí více než tisíc různých variací. Vhodný trénink vám vybere na základě vstupního dotazníku podle toho, zda je vaším cílem nabrat svaly, zhubnout nebo zlepšit kondici. Každý z tréninků se navíc dá přizpůsobit, díky čemuž je Freeletics vhodný pro začátečníky i pokročilé sportovce.

Nejnovější verze aplikace využívá umělou inteligenci, pracuje s daty a nabízí různá doporučení na základě vašich cílů. K tomu se přidává audio koučink, který vás naučí, jak si udržet sebedisciplínu a motivaci. V závislosti na předplatném nabízí Freeletics také lekce z oblasti výživy, které vám pomohou komplexně uchopit cestu k vašemu lepšímu já. [7]

Fitness a trackovací aplikace

2. FitOn

  • tréninky, motivace, fitness recepty, jídelníčky

Aplikace FitOn je centrem široké nabídky různých tréninků a tréninkových kurzů, včetně silového cvičení, jógy, HIIT, kardia, pilates či tance. Některé z lekcí dokonce probíhají pod taktovkou známých tváří a celebritních trenérů, jako Julianne Hough, Cassey Ho či Kenta Seki. FitOn zároveň obsahuje různé žebříčky nejlepších makáčů, které vás mohou motivovat, a také dokáže měřit různé metriky, např. srdeční frekvenci. Kromě toho nabízí i předplatné na úrovni Pro, které odemyká přístup ke stovkám fitness receptům. Jeho součástí je také kontakt s trenéry prostřednictvím videohovoru či personalizované jídelníčky na základě vašich cílů. [8]

3. SWEAT with Kayla

  • tréninky, recepty, tracking fyzické aktivity

Apku SWEAT with Kayla zase ocení více hlavně ženy. Stojí za ní totiž populární fitness influencerka Kayla Itsines, která inspiruje miliony fanynek po celém světě. S vlastní apkou se jí podařilo vytvořit jakýsi hub, kde najdete mnoho fitness instruktorů, kteří nabízejí specializované cvičební programy. Hlavní funkce jsou primárně zaměřeny na dámy a obsahují přes 40 tréninků, recepty, tracking fyzické aktivity i komunitní nástroje. [10]

4. adidas Running: Walk & Run App (Runtastic)

  • tracking, personalizované tréninky, cvičební programy, motivační playlisty

adidas Running: Walk & Run App je populární běžecká aplikace, která spadá pod Adidas. Obsahuje všechny oblíbené běžecké funkce, včetně GPS sledování, personalizovaných tréninků, stopování času a komunitních možností. S Runtastic budete velmi snadno sledovat každou vaši běžeckou trasu i progres v průběhu času. Zároveň vám vede konkrétní statistiky pro srovnávání s ostatními běžci, což pomáhá zachovat motivaci.

Samozřejmostí jsou i přizpůsobené cvičební programy, zabudovaný hudební přehrávač pro motivační playlisty, ale i zvukové signály. Ty vás mohou odstartovat nebo vám pravidelně hlásit každý uběhnutý kilometr i s dosaženým časem či spálenými kaloriemi. Runtastic je zdarma v základní verzi, kterou si můžete vylepšit prémiovým členstvím s dalšími funkcemi. [11]

5. Fitify

  • tréninková videa, zdravé recepty

Cvičte kdykoliv a kdekoliv. Toto je krédo aplikace Fitify, která nabízí personalizovaný zážitek a tréninkový plán na míru. Její tempo se přizpůsobí každému, a tak je vhodná pro začátečníky i pokročilé. Samozřejmostí jsou podrobná tréninková videa pod vedením profesionálních trenérů a podrobné instrukce, díky kterým se naučíte správné provedení cviků.

Pestrá je také jejich nabídka a Fitify obsahuje přes 900 tréninků, včetně HIIT, jógy či silových cviků. Nepotřebujete k nim ani žádné speciální pomůcky, ale pokud nějaké máte, určitě nebudou ležet stranou. Skvě zde využijete například závěsný posilovací systém TRX, set posilovacích gum nebo minimálně podložku na cvičení. Doplňkem apky je i virtuální kuchařská kniha, která obsahuje přes tisíc zdravých receptů.

Tréninková aplikace a cvičení s kettlebellem

6. Strava

  • tracking, sociální a prémiové funkce

Strava je jednou z nejpopulárnějších běžeckých a cyklistických aplikací. Nabízí totiž širokou škálu funkcí, včetně sledování přes GPS, personalizaci cílů či sociálních nástrojů. Umožní vám tak sledovat nejen progres či každý běžecký trénink, ale také soutěžit s přáteli a ostatními běžci z celého světa. Komunitní funkce zahrnují možnosti podobné Instagramu, kde můžete sledovat přátele a reagovat na přidávané příspěvky v podobě fotografií.

Výhodou Stravy je také to, že základní funkce nabízí zcela zdarma. Profesionální běžci zase ocení placené členství, které jim přidá další funkce, jako hloubková analýza závodů a výkonnosti. Součástí placené verze jsou také Strava mapy, díky kterým najdete ideální běžecké trasy ve vašem okolí. [15]

7. Glo

  • lekce jógy, instruktážní videa, meditace, pilates a fitness

AAplikace Glo nabízí denní lekce jógy a tréninky pod vedením zkušených instruktorů, které jsou navrženy na domácí cvičení. Skrývá více než 3 tisíce instruktážních videí různých typů jógy od vinyasa přes hatha až po yin. Je navržena tak, aby vyšla vstříc každému, ať už jde o zaneprázdněnou mámu, která potřebuje ráno načerpat energii nebo úplné začátečníky. Nejlepší na tom je, že Glo si můžete vyzkoušet zdarma prostřednictvím free trial verze na 7 dní. Pokud se vám princip cvičení s instruktážními videi zalíbí, k dispozici jsou pak dva druhy měsíčního předplatného. [16]

8. Nike Training Club

  • personalizované nástroje, tréninková videa

Pokud po stránce cvičení toužíte po osobnějším přístupu, ideální volbou by mohla být apka Nike Training Club. Ta uživatelům dává výhody osobního tréninku a prémiový obsah zcela zdarma. Díky tomu získáte přístup k několikatýdenním tréninkovým programům, které jsou uzpůsobeny na konkrétní cíle. Součástí jsou samozřejmě také instruktážní videa a personalizované nástroje, se kterými vám apka ušije tréninkovou rutinu na míru.

Hned po prvním spuštění se vás totiž zeptá, jaký druh tréninku vás zajímá a kolikrát týdně můžete cvičit. Na základě odpovědí vám pak doporučí několik čtyř až osm týdenních programů sestávajících z 10 – 60 minutových tréninků. Ty jsou poměrně pestré a v Nike Training Club najdete například jógu, cviky s vlastní váhou či tréninky na silný střed těla (core). [17]

9. Centr

  • tréninková videa, výživové poradenství, stravovací plány

Fanoušky Supermana, Thora a těl dalších hollywoodských hvězd může oslovit fitness a wellness aplikace Centr. Vznikla totiž přímo pod taktovkou boha hromu, tedy Chrise Hemswortha a jeho týmu. Na vývoji se podílel například Chrisův osobní trenér Luke Zocchi, herečka a Chrisova manželka Elsa Pataka a v týmu je i profesionální instruktor jednotek Navy SEALs, bývalý profi boxer, MMA zápasník či trenér, který připravoval herce do rolí Jamese Bonda nebo Batmana.

Centr pod jejich vedením nabízí efektivní tréninky od HIIT přes silové až po pilates, které jsou kombinovány s výživovým poradenstvím, stravovacími plány a zdravými recepty. Aplikace tak může být ideální volbou pro každého, kdo obdivuje vysportované postavy hollywoodských herců a rád by změnil svůj životní styl, popřípadě více zamakal na svých fitness cílech. Tréninkové plány jsou sestaveny tak, aby pomáhaly budovat sílu a zároveň udržely motivaci. [18]

Objevte naše bestsellery:

10. FUTURE

  • domácí tréninky, osobní trenér, tréninkový plán

V případě, že od aplikace očekáváte podobný zážitek, jako při cvičení s osobním trenérem, můžete vyzkoušet FUTURE. Apka nabízí osobní tréninky ideální pro domácí podmínky, které můžete cvičit dle vlastního rozvrhu. Tedy tak, aby trénink dokonale splynul s vašimi povinnostmi během pracovního týdne. FUTURE vás na začátku spojí s osobním trenérem a na základě vašich cílů či počáteční kondice vytvoří tréninkový plán. S trenérem pak můžete komunikovat prostřednictvím live chatu (samozřejmě v angličtině) a v případě potřeby konzultovat vaše dotazy, úspěchy či úpravy tréninkové rutiny. [19]

11. Aaptiv

  • audio a video tréninky, motivační playlisty, statistiky, tréninkové programy, tracking pulsu během tréninku

Pokud během cvičení nechcete neustále sledovat displej mobilu nebo televizor či monitor, vyzkoušejte aplikaci Aaptiv. Specializuje se na video a audio tréninky, které vás dokonale instruují i prostřednictvím zvuku. Trenér vám během nich detailně vysvětluje provedení jednotlivých cviků i s hudebním podkladem. Ten si můžete vybrat, případně se dá Aaptiv propojit s vaším Spotify účtem, což vám zpříjemní trénink oblíbenými skladbami.

Apka prakticky kombinuje preferovaný styl pohybu s oblíbeným hudebním žánrem. Na začátku se vás zeptá na několik preferencí a navrhne vám trénink šitý na míru. Nejedná se přitom pouze o cviky s vlastní váhou, ale i jiné fyzické aktivity jako indoor cycling, běh či lezení. Samozřejmostí jsou také statistiky, tréninkové programy či tracking pulsu během cvičení. [20]

Trénink s běžeckou aplikací

12. Tabata Timer and HIIT Timer

  • tracking intervalového tréninku

Šikovné fitness aplikace nemusí být nabité funkcemi do morku kosti. Důkazem je Tabata Timer and HIIT Timer. Jedná se o jednoduchou apku, která se spolehlivě postará o všechny potřeby intervalového tréninku. Dá se používat při cvičení Tabaty, HIIT, s kettlebelly, vlastní váhou, na intervalový běh nebo sprinty. Je k dispozici zdarma a nabízí tracking intervalů na různé fyzické aktivity. Zároveň je přizpůsobena i pro začátečníky, kteří si v případě pokroku později mohou přizpůsobit intervaly tak, aby vyhovovaly jejich tempu. Můžete si zde dokonce uložit i vlastní předvolby intervalů, které vám pomohou identifikovat zvukové signály. [22]

Nutriční aplikace

1. MyFitnessPal

  • nutriční tracking, zdravotní i tréninkové funkce

Za apkou MyFitnessPal stojí známá značka Under Armour a slouží jako nutriční tracker. Pomůže vám stanovit cíle, ať už jde o růst svalů nebo hubnutí, a počítat kalorie. Zároveň má funkci tréninkového deníku a obsahuje také nutriční tabulky. Můžete si v ní nastavit vlastní makro cíle a sledovat nejen svou sportovní aktivitu, ale i pitný režim. Původně nutriční apka se postupně rozrostla také o tréninkové funkce, kde jsou k dispozici nejen tradiční možnosti, ale i různé aktivity včetně zumby či kickboxu. MyFitnessPal dokonce myslí i na běžné denní aktivity, jako je práce na zahradě či úklid, při kterých dokáže sledovat spálené kalorie. Samozřejmostí je také tracking kroků, komunitní fóra, sdílení úspěchů či různých tipů. [9]

2. Yazio

  • nutriční tracking, kalorické tabulky

Apka Yazio je skvělá pomůcka pro každého, komu počítání kalorií dělá problém. Vyniká totiž svým uživatelským prostředím, které je snadné a pracovat s ním zvládne opravdu každý. Její intuitivní rozhraní se snaží přeměnit nudný proces počítání kalorií na poutavý a poučný zážitek, který vám pomůže přiblížit se vašim cílům. Jádrem Yazio je kalkulačka kalorií a makronutrientů se snímačem čárových kódů, sledování pitného režimu, časovače na Intermittent fasting a výzvy, které vám pomohou držet si motivaci. Pro verze navíc nabízí i průvodce denním stravováním přizpůsobeným vašim konkrétním cílům. [12]

3. MyNetDiary

  • nutriční tracking, kalorické tabulky, komunitní fórum

Dalším oblíbeným nástrojem na počítání kalorií je apka MyNetDiary. Umožní vám sledovat nejen to, co jíte, ale také kolik cvičíte. Apka disponuje databází statisíců potravin, díky čemuž eviduje velmi přesné kalorické tabulky. Součástí jejího uživatelského zážitku je i komunita, která se navzájem motivuje. Na komunitním fóru MyNet Diary můžete narazit i na certifikovaného dietologa, který uživatelům často radí v případě jakýchkoliv otázek. Tato aplikace byla dokonce součástí jedné studie z roku 2013, která prohlásila, že MyNetDiary je nejlepším nástrojem na podporu hubnutí. Podle autorů studie totiž tato apka obsahuje nejvíce různých strategií a informací souvisejících s hubnutím, které jsou založeny na vědeckých důkazech. [13 – 14]

Nutriční aplikace

4. NOOM

  • stravovací plány, týdenní výzvy, virtuální trenér

Nutriční aplikace NOOM je populární zejména u lidí v dietě a milovníků zdravého životního stylu. Nabízí vlastní stravovací plány, týdenní výzvy i přístup k virtuálnímu týmu trenérů. Kromě toho obsahuje praktické lekce, které uživatelům pomáhají pochopit, jak výběr potravin ovlivňuje jejich zdraví. Vzdělávací nástroje zde doplňuje možnost sledování vašeho progresu a cvičební plány, které vám k vyváženému jídelníčku přidají i fyzickou aktivitu. Zkušební verze je k dispozici zdarma, ale později je používání aplikace podmíněno měsíčním poplatkem. [21]

Nutriční aplikace usnadňují počítání kalorií

Kombinované nativní aplikace od výrobců příslušenství

Kromě apek od třetích stran dnes svá vlastní nativní řešení nabízí i mnoho výrobců příslušenství. Ty zpravidla nejlépe fungují s produktem jeho značky, přičemž s jiným se buď nedají spárovat, nebo jsou funkčně často omezeny.

1. Garmin Connect

Majitelé sporttesterů nebo chytrých hodinek Garmin se tak mohou spolehnout na aplikaci Garmin Connect. Jedná se o komplexní nástroj, který je domovem fitness a zdravotních dat různého druhu. Dokáže trackovat sportovní aktivity a vytvářet tréninky. Samozřejmostí jsou různé výzvy, které umožňují k určité aktivitě vyzvat i vaše přátele. Nechybí zde také analýza zdravotních dat, počítadlo kroků, vzdálenosti a tempa, synchronizace s oblíbenou běžeckou apkou Strava či žebříčky ostatních uživatelů. [23]

2. Samsung Health

Vlastní řešení v oblasti fitness a zdraví nabízí také Samsung. Jmenuje se Samsung Health a jde o předinstalovanou aplikaci v různých modelech smartphonů řady Galaxy. Její výhodou je široká podpora jazyků a přehledné uživatelské prostředí. Aplikace ve smartphonu dokáže počítat kroky, ujetou vzdálenost i přibližné množství spálených kalorií. Po spojení s hodinkami Galaxy Watch však zvládne i tracking sportovních aktivit jako běh, cyklistika, plavání, kruhový trénink či turistika. K tomu se přidává měření tělesné kompozice, sledování spánku i možnost dohlížet na pitný režim. [24]

Smart hodinky s fitness aplikací

3. Huawei Health

Pro majitele smartphonů a chytrých hodinek od Huawei je zde nativní apka Huawei Health. Jedná se vlastně o podobné řešení, jako má Samsung, pouze v tomto případě určené pro produkty tohoto čínského výrobce. Stejně jako v případě výše, i zde máte možnost měření kroků, trackingu různých sportů, zdravotních funkcí, ujeté vzdálenosti či spálených kalorií. [25]

4. Apple Fitness+

Uživatelé jablečných zařízení zase mají k dispozici apku Apple Fitness+. Je dostupná pro iPhone, iPad, Apple TV+ i Apple Watch. Obsahuje 12 druhů tréninku, včetně HIIT, jógy i meditace. Myslí při tom na široké spektrum různých uživatelů a cviky jsou vhodné od začátečníků přes pokročilé až po profesionální sportovce. Jednotlivé tréninky trvají od 5 do 45 minut a apka dokáže vytvořit i přizpůsobený tréninkový program přímo pro vaše potřeby. První měsíc si ji můžete vyzkoušet zdarma, později vyžaduje placené měsíční členství. [26]

5. Fitbit

Na podobném principu funguje také apka Fitbit, určená pro nositelné příslušenství společnosti, která vyrábí smart hodinky a fitness náramky. Na rozdíl od Apple Fitness+ je však v základní verzi zdarma a zvládá trackovat sportovní aktivity, měřit srdeční tep i menstruační cyklus. Placená verze pak navíc nabízí tréninková videa, fitness recepty či funkci spánkového cyklu, která měří vaše spánkové návyky. [27]

Závěr

Svět fitness aplikací je dnes bohatší než kdykoliv předtím. Ze široké nabídky si tedy vybere každý přesně podle svých preferencí. Základní apky nabízí tracking sportovních aktivit, ujeté vzdálenosti, měření času či přibližné sledování spálených kalorií.

Náročnější uživatelé určitě ocení širší paletu funkcí, včetně tréninkových videí. Placené aplikace pak nabízí komplexní řešení v podobě tréninkových plánů a jídelníčků na míru. Kromě toho obsahují nástroje na udržení motivace a různé doplňkové funkce. Sáhnout však můžete i po apkách od společností Garmin, Fitbit, Apple, Huawei či Samsung, pokud vlastníte jejich příslušenství. Získáte tak chytré nástroje, které vám usnadní cestu za vašimi cíli.

Kterou fitness aplikaci máte nejraději vy?

Zdroje:

[1] Physical activity levels increased by smartphone apps and fitness trackers – https://www.sydney.edu.au/news-opinion/news/2020/12/22/physical-activity-levels-increased-by-smartphone-apps-and-fitnes.html

[2] HARRY BULLMORE, MORGAN FARGO AND BRIDIE WILKINS - 25 best fitness apps to download in 2023, for home & gym workouts, running, yoga & more – https://www.womenshealthmag.com/uk/gym-wear/tech/g27279675/best-fitness-apps/

[3] Vladlen Shulepov - Fitness Apps in 2023: Benefits, Types and Key technology – https://riseapps.co/benefits-of-using-a-fitness-app/

[4] Benefits Of The Heart Rate Monitor App – https://www.eka.care/services/benefits-of-the-heart-rate-monitor-app

[5] The Benefits of Using Fitness Technology and Trackers in the Gym – https://www.fitnessfirst.co.uk/blog/benefits-of-using-fitness-technology-and-trackers-in-the-gym

[6] Advantages and Disadvantages of Using Fitness Apps – https://lerablog.org/health/services/advantages-and-disadvantages-of-using-fitness-apps/

[7] Freeletics – https://www.freeletics.com/en/

[8] FitOn – https://fitonapp.com/

[9] MyFitnessPal – https://www.myfitnesspal.com/

[10] Sweat App – https://www.sweat.com/

[11] Runtastic – https://www.runtastic.com/

[12] Yazio – https://www.yazio.com/en

[13] MyNetDiary – https://www.mynetdiary.com/

[14] Sherry Pagoto, Kristin Schneider, Mirjana Jojic, Michele DeBiasse, Devin Mann - Evidence-Based Strategies in Weight-Loss Mobile Apps – http://files.mynetdiary.com.s3.amazonaws.com/MyNetDiary_American_Journal_of_Preventive%20Medicine.pdf

[15] Strava – https://www.strava.com/

[16] Glo – https://www.glo.com/yoga-online?adjust_referrer=adjust_reftag%3DcVUSEWdVDmrBo&gad_source=1

[17] Nike Training Club App – https://www.nike.com/ntc-app

[18] Centr – https://centr.com/

[19] Future.co – https://www.future.co/

[20] Aaptiv – https://aaptiv.com/

[21] Noom – https://www.noom.com/?route=_direct&utm_content=%5B%5Bcustom_tc%5D%5D-%5B%5Bsctc%5D%5D

[22] Tabata Timer and HIIT Timer – https://play.google.com/store/apps/details?id=com.parabolicriver.tsp&hl=en_US

[23] Garmin Connect – https://connect.garmin.com/

[24] Samsung Health – https://www.samsung.com/sk/apps/samsung-health/

[25] Huawei Health – https://consumer.huawei.com/en/mobileservices/health/

[26] Apple Fitness+ – https://www.apple.com/apple-fitness-plus/

[27] The Fitbit App – https://www.fitbit.com/global/us/technology/fitbit-app

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *